Danmark
timelessessentialaesthetics

Vedligehold

Når du passer godt på dine FUB styles, holder de længere.

Vedligeholdelse af uld
Uld kræver ikke vask lige så ofte som andre tekstiler. Ved at følge disse anbefalinger, kan du passe godt på dine uldprodukter fra FUB:

Luft dit uldne tøj, hvis det bare behøver en genopfriskning. Mange uldtyper har antibakterielle egenskaber og er selvrensende.

Fjern pletter på dit uldtøj i stedet for at vaske det. Vær påpasselig med mængden af koncentreret vaskemiddel, da det kan ødelægge ulden på det sted, hvor pletten er.

Når du vasker dit uldtøj, skal du vaske det ved max. 30 grader og bruge et uldskåneprogram med lav centrifugeringshastighed (max 800 spin). Når man vasker uld ved for høj temperatur eller bruger for høj centrifugeringshastighed, kan tøjet filte og krympe. Vi anbefaler maskinvask på uldprogram i stedet for håndvask, fordi en stabil vandtemperatur har betydning for resultatet. Vi anbefaler, at man bruger uldvaskemiddel. Brug aldrig blegemiddel, skyllemiddel eller vaskemiddel med blegemiddel i. Hvis du er løbet tør for uldvaskemiddel, er det bedre at bruge hårshampoo, der også er beregnet til naturlige fibre.

Brug aldrig tørretumbler til uldtøj. Lad tøjet tørre ved at lægge det på et håndklæde, der kan opsuge fugten, mens tøjet genfinder sin facon. Strik kan være tungt, når det er vådt, så hvis man hænger det til tørre på en tørresnor eller en bøjle, vil det miste sin facon.


Vedligeholdelse af bomuld
Bomuld kan maskinvaskes, men vi anbefaler at bruge et skåneprogram for at bevare bomuldens blødhed. Vi anbefaler, at man vasker bomuld ved max 30 grader og bruger et mildt vaskemiddel til finvask, der beskytter farven og de naturlige fibre. Vi anbefaler ikke, at man bruger tørretumbler. Tyk bomuldsstrik kan være tungt, når det er vådt, så hvis man hænger det til tørre på en tørresnor eller en bøjle, vil det miste sin facon. Lad i stedet tøjet tørre ved at lægge det på et håndklæde, der kan opsuge fugten, mens tøjet genfinder sin facon.