Danmark
timelessessentialaesthetics

Materialer

Vores strik er lavet med omtanke og ansvar for mennesker og miljø.

Vores strik er lavet med omtanke og ansvar for mennesker og miljø. Vi arbejder udelukkende med rene naturfibre og garner, der er ØKOTEX- eller GOTS certificeret. Det er helt afgørende for os, at vi kan tilbyde vores kunder rene, ansvarlige produkter, der har sat et minimalt aftryk på naturen i produktionsprocessen.

Generelt om uld
Uld er et naturmateriale med mange gode egenskaber. Uld er både selvrensende og modstandsdygtig over for snavs, og skal derfor ikke vaskes lige så ofte som bomuld. Uld er temperaturregulerende og holder bedre på varmen end andre materialer samtidig med, at den tillader din hud at ånde, så huden altid føles tør. Vi anbefaler, at uld bruges året rundt.

Merinould
Merinoulden kommer fra merinofåret, som primært lever i Australien, New Zealand og Sydamerika. Denne naturlige fiber er ekstra tynd og stærk og gør ulden meget velegnet til finstrikkede styles. Merinoulden er ekstrem blød, kradser ikke og har alle uldens gode egenskaber. Vores merinogarn er behandlet med en miljøvenlig teknologi som gør, at tøjet kan maskinvaskes. Denne behandling er lavet uden brug af klorin og andre halogener.  Vores merinould er mulesing-fri, OEKOTEX- og Bluesign certificeret.

Lambswool
Lambswool er en betegnelse for uld fra den første klipning af et får. De helt unge får har en meget fin og let dunet uld. Lambswool er blødere og mere elastisk end uld fra et ældre får og er generelt varmere end merinoulden. Fibrene føles også en anelse mere rå og er velegnet til sweatre og tykkere styles. Lambswool har alle uldens gode egenskaber. Vores lambswool er OEKOTEX certificeret.

Økologisk bomuld
Økologisk bomuld er dyrket uden brug af sprøjtegift, kunstgødning eller genmodificering. Den økologiske bomuld, som vi bruger, er desuden GOTS certificeret, hvilket garanterer, at produktionen af vores bomuldsprodukter er både miljømæssig og socialt ansvarlig.